perjantai 5. kesäkuuta 2015

Resepti - Suklaakauraneliöt

SUKLAAKAURANELIÖT

100 g voita
4½ dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2rkl siirappia

päälle 1 suklaalevy 250g (ihan mitä lajia haluat)

Uuni 175 asteeseen. Sulata rasva ja sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siirappi ja rasva. Levitä 20x30cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 10 min. uunin alatasolla. Pilko suklaalevy pieniksi palasiksi. Ota vuoka uunista ja laita suklaat heti päälle. Odota hetki, että suklaat sulaa ja levitä sitten vasta ne tasaisesti paistoksen päälle. Kun vuoka on jäähtynyt, niin laita se jääkaappiin. Itse olen yleensä antanut olla yön yli jääkaapissa mutta ovat varmasti jo jähmettyneitä aiemminkin. Ota vuoka jääkaapista ja leikkaa terällä veitsellä haluamasi kokoisia neliöitä ja sitten vain nauti!


 
 

3 kommenttia:

  1. Tätä tarvii varmaan jossain vaiheessa kokeilla, näyttää herkullisilta :)

    VastaaPoista
  2. Kokeilla vois, ku ohjekin simppeli!

    VastaaPoista
  3. Ainiin, unohtu kirjoittaa, että itse teen nämä täysjyvä vehnäjauhoihin ja maussa ei huomaa yhtään, että onko käytetty ihan valkoisia vai vähän terveellisempiä jauhoja. :D Tänään taas tein näitä synttäreitä varten, nämä on niin nopeita tehdä ja tosi hyviä! :)

    VastaaPoista