sunnuntai 16. helmikuuta 2014

The dress

Nyt on kaverin häät juhlittu ja aika esitellä päälläni ollut asu. Helppoa ei kyllä ollut löytää mieluinen mekko, tilaukset Asokselta ja Ellokselta eivät menneet ihan nappiin. Sitten ajattelin, että tuunaan sen vanhan mekon mutta sitten Seinäjoen Zizzillä tein aika äkkiä ostopäätöksen tämän mekon suhteen. Olin nähnyt sen Zizzin kuvastossa ja jo silloin se kiinnitti huomioni, mustavalkoinen vain vetoaa minuun joka kerta!


Mekko Zizzi / bolero Crizpy / laukku Michael Kors

Meillä tuli pikkuisen kiire ottaa näitä kuvia, ajomatkaa juhlapaikalle oli melkein 3 tuntia. Kaulassa minulla on H&M:n uusi kaulakoru. Olen sen täällä unohtanut esitellä kokonaa, oli niitä samoja koruja mitä oli silloin H&M:llä tarjouksessa. Olisin ottanut tarkempaa kuvaa korusta mutta nyt muistin, että unohdin korun kokonaan meidän yöpymispaikkaan, äh. 
 
 
 
Olen saanut pari kommenttia, että miten viitsin ostaa noita halpoja koruja esim. H&M:ltä. 
 
"Samaa mieltä edellisten kommenttien kanssa. Koruostokset rihkaman näköisiä, itse ostan ennemmin vaikka yhden laatukorun kymmenessä vuodessa kuin tuollaista romua. Etkä Satu kyllä Suomen taloutta ainakaan vaateostoksillasi tue kun tilaat ulkomaisista nettikaupoista lähes kaikki vaatteesi."(Lainus kommentista postaukseeni Piece of Jewellery)
 
Minä käytän aina näyttäviä koruja, minulle ei sovi sellaiset pienet piiperrykset. Yleisin ohje onkin plussakokoisille, että käyttää näyttäviä koruja ja asusteita. Jos menisin ostaa tuollaisen samanlaisen statement-korun, niin saisin siinä aika paljon maksaa. Eihän tuollaisia edes ole esim. kultakaupoissa ainakaan alle 100€ hintaluokassa. Lisäksi minä olen aika lahjakas hukkaamaan/unohtamaan koruja milloin kampaajalle, yöpymispaikkoihin ja hotelleihin. Kyllä ottaisi päähän, jos menisin unohtamaan tai hukkaamaan jonkun monen sadan euron korun jonnekin. Kihla- ja vihkisormukseni on arvokkaimmat ja rakkaimmat koruni, joten keskityn pitämään niistä hyvää huolta.
 
Tuo osio tuossa postauksessani Suomen taloudesta. Ja että minä tuen Suomen taloutta oli tarkoitettu uskakaa tai älkää huumorilla. ;)
 
Eihän Suomessa ole edes sellaista paikkaa, josta voisi ostaa tyylikkäitä ja omaa silmää miellyttämiä vaatteita plussakoossa. Minä pysyn kaukana Nanson muodottomista yöpaitojen näköisistä tunikoista. Silmääni ei myöskään hivele Marimekon raitapaidat. Marimekkoa tykkään kyllä ostaa kodin sisustukseen.

Kyllä jännitää tämä Suomen paikka, vaikka puolivälieräpaikka onkin jo hallussa. Nyt alan seuraamaan matsia oikein keskittymällä. 
 
 
Hyvää alkavaa viikkoa! :)


11 kommenttia:

  1. Hahaa, vai että oikein Suomen talous uhattuna. No mitäs jos vaikka alkaisivat tehdä ja myydä suomalaisille pluskokoisille monipuolisesti nättejä ja järkevänhintaisia vaatteita, saattais alkaa talouskin kohenemaan. Eiköhän noin 98-prosenttisesti ihmiset toivo, että voisivat ostaa vaatteita fyysisistä liikkeistä kotikaupungeistaan ja esim. sovittaa niitä ennen maksamista. Sellaista luksusta harvoin vaan pluskokoiset saa.

    Tosi kiva mekko, ja tuo nyt ainakin on monikäyttöinen :) Toivottavasti näkyy myöhemmin vielä ilman boleroa, kiinnostaa tuo yläosa että millainen leikkaus ja millaiset olkaimet/hihat jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Suomesta on kyllä aika vaikea löytää hyvännköisiä vaatteita..ja se että ne olisi vielä suunniteltu ja tehty Suomessa. Totta kai sitä haluaisi mennä ihan livenä shoppailemaan ja sovittelemaan mutta eihän se ole mahdollista. Rakastan tuota mekkoa. Matsku on sellaista satiinimaista, ei ole siis mitään trikoota. :D Yläosa on kaunis, on aika paksut säädettävät olkaimet. :)

      Poista
  2. Aika mahtava kommentti tuolla :D Tuota noin... noh, Suomesta saatavat plussakokoiset vaatteethan ovatkin aika upeita. Niitä saa Zizzistä ihan koko kaupasta järisyttävään kiskurihintaan (anteeksi vaan Zizzi-fanit), useinmiten samoissa pötkylämalleissa jotka sopivat vain isotissisille ja pieniperseisille plussakoon edustajille (meitä on muitakin malleja). Sen lisäksi plussakokoisia vaatteita löytyy ehkä rekki tai maximissaan viisi parhaiten varustelluista Seppälöistä, Lindexeistä, KappAhleista, sekä H&M:stä. Toki sitten on muutamia vaatteita joita myydään esim. Sokoksella tai Vero Modassa (JunaRose) yms., mutta tarjonta on ehkä 5% siitä, mitä "normaalikokoisille" on tarjolla. Hauskinta tuossa mainitsemassasi kommentissa oli tuo Suomen talouden mainitseminen. Katsotaanpas mistä maasta nuo plussakokoisia vaatteita myyvät ketjut ovat kotoisin ja minne ne todennäköisimmin rahansa kantavat... Aika moni kantaa rahansa Ruotsin puolelle... Että enpä tiedä kuinka paljon esim. KappAhlista ostaminen Suomen taloutta sinänsä pelastaa.

    Mitä puolestaan koruihin tulen, olen tässäkin Satun kanssa samoilla linjoilla, sekä - miksi ihmeessä maksaisin satoja euroja TRENDIkorusta, jonka voin saada kympillä tai kahdella? Tuskin se kuitenkaan roikkuu kokoelmissani vuosikymmeniä. Sitäpaitsi, osaan ja pystyn itse korjaamaan oikeastaan kaikenlaisia koruja, joten jos esim. lukko hajoaa, voin itse laittaa siihen uuden. Itse en ole ostanut kuin kaksi "aitoa korua", Kalevalan Sancta Birgitta -riipuksen pronssisena (jota jaksoin aktiivisesti pitää ehkä 6-8kk), sekä valkokultaisen, mustalla helmellä koristetun sormuksen, joka toimitti lopulta myös vihkisormukseni virkaa, kunnes helmen irrottua jo toistamiseen - ja kadottua jonnekin Tampereen kaduille, luovuin siitä. Tällä hetkellä rakkaimpia korujani on nykyinen nk. vihkisormukseni, joka oli äitini kihlasormus 60-luvulta (valkokultaa, 3 timanttia), jota varjelen hengelläni, sekä edesmenneen isäni kultainen nimilaatta, jota käytän harvemmin, mutta joka on minulle mittaamattoman arvokas.

    En koe tarpeelliseksi ostaa kalliita aitoja koruja vain siksi, että ne ovat "laatukoruja". Mielestäni tuollaiset korut ovat parhaimmillaan "perintökalleuksia", koruja joilla on jo tarinaa. Tarvitsen aidolle korulleni jonkinlaisen suuremman merkityksen, kuin sen, että se nyt vaan oli kivannäköinen. Tietysti jos käyttää vain esim. yksinkertaisia kultariipuksia, niin siitä vaan, osta toki yksi riipus kymmenessä vuodessa. Itse pidän myös puukoruista, muovikoruista ja hopeoidusta teräksestä. Moni halppiskorukin säilyy hyvänä ja kestää vuosia, kun sen kanssa osaa olla ja pitää siitä huolta.

    Anteeksi tämä hillittömän pitkä eepokseni! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh Jenni, nyt taisit rikkoa ennätyksen kommentin pituuden suhteen. :D Mutta kiitos Jenni, samoilla linjoilla ollaan siis.

      Poista
  3. Hei! :)
    Olen aika vasta löytänyt blogisi, mutta oli pakko kommentoida nyt, kun tuo sinun mekko on niin ihana! Näin aikaisemmankin postauksen, jossa sinulla oli sellaisia vaaleanpunaisia mekkoja sovitteilla, tämä mekko oli kyllä ihan paras! :)

    PS. Miten sun tukka on noin ihanan paksun ja pöyheän näköinen??

    VastaaPoista
  4. Heippa Janika ja tervetuloa Bunnymodeen. :)
    Onneksi en laittanut sitä Elloksen mekkoa, joka oli sellainen prom-tyylinen. se olisi ollut liian överi sinne häihin. :D
    Olen perinyt isäni suvun puolelta paksut hiukset. Tietty onhan noissa kiharatkin tuossa kuvassa, tuovat lisää pöyhkeyttä. :)

    VastaaPoista
  5. Saattaisi ne Nanson pyjamat pukea sinuakin paremmin kuin nuo järkejään liian pienet vaatteet, joita tykkäät käyttää ja paljastaa...hmmm...muotosi..

    VastaaPoista
  6. En ole Satu ihan samaa mieltä kanssasi Nanson vaatteista. Itse ostan niitä aika paljon eikä ole tullut mieleen että olisivat yöpaidan näköisiä ne paidat ja tunikat. Ja Nanso tekee monenlaista, on myös hyvin modernia
    mallistoa joita ei kyllä aina löydä kaupoista mutta netistä heidän omasta verkkokaupastaan löytyy. Suomen upeiden mitalihiihtäjien Kerttu ja Iivo Niskasen sisar, muotisuunnittelija Katri Niskanen, suunnittelee Nansolle aika moderneja juttuja, eivät ole yöpaidan näköisiä tosiaankaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Eve! Tiedän Katrin suunnittelemat vaatteet ja olen jotakin sovittanutkin. Ongelmani niissä on materiaali, joka on lähes poikkeuksetta trikoo ja toinen ongelma on kuosit..joko ne on mustia, viinnpunaisia tai sitten jotain tylsän näköisiä kuviollisia. Yhden ihan kivan lyhyen jakun/boleron näin Keskisellä Nanson osastolla, sitä sovittelinkin kovasti. Mutta siitä jakusta puuttui se jokin. Suunnittelu on mielestäni jätetty puolitiehen, ne vaatteet on jotenkin niin "tavallisia". Tämä on mielipiteeni, mielelläni haluaisin ostaa kotimaisia vaatteita kotimaisilta suunnittelijoilta.

      Poista
  7. Toi sun mustavalkoinen mekko Zizziltä on aivan upee! Haluan sen :D.

    VastaaPoista